• 2013-11-12
  Vem vågar köra morgondagens bilar?

  Mängden elektronik och mjukvara ökar snabbt i alla typer av fordon och alltmer komplex funktionalitet kräver mer fokus på funktionssäkerhet. Vi pratade med två industriexperter som deltar i standardiseringsarbetet: Rolf Johansson, forskare och projektledare på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, och Öjvind Halonen, Business Area Manager på Addalot Consulting AB

 • 2013-09-15
  Summering från Säkerhetskritisk Programvara 2013

  Addalots första konferens Säkerhetskritisk Programvara ägde rum i maj och blev en stor succé. Experter och deltagare från industrin och den akademiska världen samlades i Göteborg för att diskutera framsteg, erfarenheter och utmaningar i utveckling av komplex programvara och avancerade elektroniska system.

 • 2013-09-01
  Addalots 25 åriga historia

  Vi glömmer ibland att vi varit igång ett tag - Nästa år blir det 25 år! Nedan följer ett axplock av händelser från Addalots historia

 • 2012-11-05
  Kodkvalitet och livscykelkostnad

  I många beslut om en programvaruprodukt är information om produktkvaliteten en vital del för att säkra en långsiktig framgång. Många gånger åskådliggörs denna framgång genom att mäta livscykelkostnaden. De flesta företag saknar dock metoder för att mäta kodkvaliten, vilket gör att den i många fall underskattas.

 • 2012-11-04
  Vår approach - Addalot

  Vi blir anlitade för att hjälpa både små och stora organisationer i sina förbättringsprojekt. Bakomliggande ansatser kan t.ex. vara baserade på referensmodeller som CMMI, på införande av agil metodik, eller införande av filosofi och tankar från Lean Development. Vi har under vår långa historia som förändringsledare utarbetat ett övergripande arbetssätt för att säkra framgången i kundprojekt oavsett bakomliggande ansats. I det väver vi samman alla de komponenter som behövs för att driva framgångsrika förändringsprogram – angreppssätt, process och förändringsledning. Vår approach innehåller ett antal grundläggande komponenter.

×

Prenumerera på våra nyheter

Avbryt
Tack för din anmälan