Agilt Ledarskap

Agila principer och metoder genomsyrar idag många utvecklingsavdelningar. Men vad är skillnaden i ledarskap mellan traditionella och agila organisationer?

Är du en agil linjechef som letar efter verktyg för att få det agila arbetssättet att sitta i väggarna? Agilt Ledarskap är en kurs i ledarskap riktad till ledare och chefer i moderna agila organisationer som vill ha inspiration och ökad förståelse för hur linjechefsskapet påverkar effektiviteten i en agil organisation.

Mål

Det finns många kurser kring agilt arbetssätt – nästan alla handlar om de agila teknikerna och metoderna som XP, Scrum och Kanban. Dessutom finns ett antal roller som har specifika kurser t.ex. Scrum Master och Product Owner.

Till skillnad från dessa kurser fokuserar Agilt Ledarskap på verktyg som gör att linjechefen kan bidra med förutsättningar för ökat engagemang, ökad produktivitet och ökad arbetsglädje.

Syftet är att  ge dig, som ledare och chef i en agil organisation inspiration och ökad förståelse för hur linjechefsskapet påverkar effektiviteten i en agil organisation.

Kursen riktar sig till dig som har en ledande befattning i en program- eller systemutvecklande organisation och där organisationen redan har, håller på eller funderar på att införa ett agilt arbetssätt.

Innehåll
Kursen fokuserar på de viktiga områden en linjechef behöver behärska för att en agil utvecklingsorganisation verkligen skall fungera. Skillnader i ledarskap mellan traditionella och agila organisationer är en röd tråd i kursen.

Agenda

  • SW Economics i ett agilt perspektiv
  • Agilt processägarskap - alternativ och utmaningar
  • Innovation i och utanför teamen
  • Organisation och team
  • Kontinuerlig förbättring – stödja och utmana teamen
  • Kompetensutveckling av team och individer

Förkunskaper
Deltagarna förväntas ha grundläggande kunskaper i och förståelse av värderingar och principer från det agila manifestet. Som förberedelse för kursen ingår ett förberedande samtal med en kursledare.

Kursledare
Kursen är ett samarbete mellan Aqqurite och Addalot

Arne Åhlander:
Arne hjälper organisationer och individer att synliggöra och bemästra sina svårigheter och problem. Arne har djup kompetens inom Agile och Lean samt erfarenhet från ledande befattningar inom konsult- och produktbolag. Under mer än 20 år har Arne medverkat till att bygga och exekvera framgångsrika strategier baserade på samverkan mellan individer, processer och produkter hos kunder som Ericsson, ABB, Telenor, Telia, Volvo, IKEA och Saab. Arne är Certified Scrum Trainer (CST), Licensed Management 3.0 Facilitator och Certified Trainer i ”How to present ”Training From The BACK Of The Room”.

Nicolás Martín-Vivaldi:
Nicolás drivkraft är att guida organisationer att bli mer konkurrenskraftiga. Detta inkluderar olika metoder och tekniker som lean-principer, kvalitetsmetoder och processförbättringsmodeller. Ett specialområde är teambaserade organisationer där Nicolas under mitten på 90-talet  arbetade med att dela upp stora utvecklingprojekt i mindre självständiga utvecklingsteam. Bland kunder Ericsson, Volvo, IKEA, QLIK, BorgWarner

Antal dagar: 1
Pris: 6.500 kr exklusive moms. (i priset ingår dokumentation, kaffe och lunch).

Företagsanpassade kurser
Vi skräddarsyr gärna utbildningen till ert behov.

Mer info 
Kontakta Nicolás Martin-Vivaldi, 
Tel: 070-6800521
‚Äče-post: nicolas.martin-vivaldi@addalot.se