Funktionssäkerhet

Funktionssäkerhet i elektroniska system blir allt mer central för allt fler företag. Detta då programvaran fortsätter att öka och ta över mer komplexa funktioner. För att säkerställa funktionssäkerheten krävs förståelse för hur standarder som ex. IEC 61508 skall implementeras och även hur de ingående teknikerna och metoderna skall appliceras.

Företag som utvecklar säkerhetskritiska system måste kunna lita på och kunna visa att den programvara som eventuellt ingår i systemet är tillräckligt säker, alltså att risken för att systemet kan orsaka farliga situationer ligger på en tillräckligt låg accepterad nivå. Detta ställer speciella krav på hur programvaran utvecklas och underhålls. Denna översiktliga utbildning i ger en bra förståelse för säkerhets kritiskutveckling.

Mål  
Denna endagsutbildning i funktionssäkerhet ger grundläggande förståelse för vad som krävs av en organisation för att få säkerhetskritisk utveckling under kontroll.
Kursen riktar sig till utvecklingschefer, kvalitetschefer, projektledare och till dig som arbetar med utvecklingsrelaterade processer.

Innehåll 
Du får en grundläggande genomgång av funktionssäkerhet fokus på programvara. Utbildningen går igenom:

  • Generell bakgrund till funktionssäkerhet
  • Säkerhetskritiska system
  • Koncept inom funktionssäkerhet
  • Ledning av funtionssäkerhet
  • Olika standarder
  • Säkerhetskritisk utveckling IEC61508

Antal dagar: 1 
Pris: 6.500 kr ex. moms. (i priset ingår dokumentation, kaffe och lunch).

Företagsanpassade kurser 
Vi skräddarsyr gärna utbildningen till ert behov.

Mer info 
Kontakta Nicolás Martin-Vivaldi, 
Tel: 070-6800521
‚Äče-post: nicolas.martin-vivaldi@addalot.se